maanantai 11. elokuuta 2014

Miltton Friidman - Kesän linjanveto


Olen aiemmin miettinyt linjanvedoissani, että ottaisinko ns. konstruktivistisemman linjan. Eli toisinsanoen yrittäisin ottaa vastapuolen argumentit ja agendan jollain tapaa huomioon:

Konstruktivistisempi linja
Konstruktivistisempi linja, osa 2
Konstruktivismia a'la OAJ 
Konstruktivismia, herrat libertaarit!
Linjan kovennus 
Konstruktivistisempi linja, osa 3: Kahden vaiheilla 

Olen nyttemmin tullut siihen lopputulokseen, että vastapuolella on lähinnä laiskoja, auktoriteettiongelmaisia työpelkureita, jotka haluavat loisia yhteiskunnan (lue: muiden ihmisten) elätteinä. Tämä koskee osittain myös julkisen ja yksityisen sektorin työvoimaa, joka kiristää työnantajaa ay-liikkeen ja yleissitovien TES:ien kautta.

Miksi tällaisten ihmisten kanssa tulisi neuvotella, etsiä "konstruktivistista" ratkaisua tai muutenkaan tulla heitä vastaan? Siis jos he eivät muuta asennettaan? Mitä he ovat? Minä vastaan: loisia ja terroristeja.

SUMMA SUMMARUM

Mielestäni sosiaaliturvaa ja julkista sektoria tulisi leikata tuntuvasti ja ay-liikkeen valtaa kaventaa. Mieluummin näin päin kuin toisinpäin. Tällöin Suomella ja suomalaisilla on edes jonkinlaisia tsäänssejä pysyä maailman parhaimpien maiden listoilla.

Jos jonkun asenne tai status ei tällaista salli, niin siitä ei tulisi välittää. Tällaisen asenteen omaava henkilö tulisi nähdä koko yhteiskunnan vihollisena, ei minään "olosuhteiden uhrina", kuten vasemmisto tuppaa tällaiset henkilöt usein esittämään.

2 kommenttia:

  1. Sä diggaat tätä, Milttoni. http://www.taloussanomat.fi/uutiset/2014/08/11/toissakin-voi-laiskotella-10-kikkaa-syksyksi/201410981/12?pos=tuoreimmat

    VastaaPoista