perjantai 7. maaliskuuta 2014

Ukraina kahtia ja riita poikki!

Ukrainan presidentinvaalit 2004

Ukrainan presidentinvaalit 2010

Ei varmaankaan ole vaikeaa havaita ylläolevista vaalituloskartoista, että a) Ukraina on jakautunut kahtia poliittisesti, ja b) missä jakautumisen maantieteellinen raja menee.

Ehdotan ratkaisuvaihtoehdoksi Ukrainan jakamista EU-myönteiseen länsiosaan ja Venäjä-myönteiseen itäosaan. Siitähän Maidanin mellakatkin saivat alkunsa, siis siitä, että länsiukrainalaiset eivät olleet tyytyväisiä venäläismieliseen Janukovitsin hallitukseen.

Ja nyt kun vallassa on EU-myönteinen länsiukrainalaisten hallitus, niin itäukrainalaiset eivät ole siihen tyytyväisiä.

Jos kahtiajako on näin syvä, niin Ukraina ei voi pysyä yhtenäisenä ilman konfliktia ja Ukrainan talouden & elintason heikkenemistä. Se taas ei olisi kenenkään etu, ehkä korkeintaan suurvaltojen - USA:n ja Venäjän - jos ne haluavat taistella koko Ukrainasta joko-tai -periaatteella.

SUMMA SUMMARUM

Ukraina kahtia ja riita poikki!

14 kommenttia:

 1. LS is back!

  Minun piti kirjoittaa 2012 lähinnä taloudesta pisempi raportti. Aluksi siitä oli tulossa 15+ sivua. Sitten 30+ sivua. Sitten 50+ sivua jolloin luovutin.

  ----------

  Sain kimmokkeen Ukrainan tilanteesta palata satunnaiseksi tai aktiiviseksi kommentoijaksi -- viime kommentista onkin 1.5 vuotta aikaa. Joitakin huomioita:

  I. Mozilla Firefox + Disconnect (lisäosa) tykkäävät kyttyrää Bloggerin kommenttitoiminnosta. Minulla kesti hetken aikaa ennen kuin löysin mistä kenkä puristaa.

  II. Suomalainen media on niin pihalla siitä mitä maailmalla tapahtuu, että se on suorastaan hellyyttävää. Ilmeisesti ainoa asia, mitä suomalaiselta ulkomaantoimittajalta vaaditaan on englannin kielen taito. Eli suomennetaan ne tutut ja turvalliset (Reuters, AP, ...) länsimedian uutiset. Yksipuoliset lähteet? Jawohl! Tutkiva journalismi? Nein! Naiviuus ja sinisilmäisyys? Ja Ja!

  III. Relativismi. Osalla suomalaisista on mielenkiintoinen eettinen ja moraalinen relativismi. Kun Venäjä valtasi Krimin niemimaan, on Venäjä hirmuinen gangsterivaltio. Siihen verrattuna USA:n hyökkäys Irakiin koska Saddamilla oli joukkotuhoaseita ei ilmeisesti olekaan niin paha.

  Depleted Uranium: Dead Babies in Iraq and Afghanistan Are No Joke

  Further, a report sent to the UN General Assembly by Dr Nawal Majeed Al-Sammarai, Iraq’s Minister of Women’s Affairs since 2006, stated that in September 2009, Fallujah General Hospital had 170 babies born, 24 percent of which died within their first week of life. Worse yet, fully 75 percent of the babies born that month were deformed. This compares to August 2002, six months before the US invasion, when 530 live births were reported with only six dying in the first week, and only one deformity. Clearly something terrible is happening in Fallujah, and many doctors suspect it’s the depleted uranium dust that is permeating the city.

  Ten Years Later, U.S. Has Left Iraq With Mass Displacement & Epidemic of Birth Defects, Cancers

  Depleted Uranium - NATO's Dark Secret

  Miksi USA on vieläkin Afganistanissa on ilmeistä:

  Public Intelligence - More Photos of US/NATO Troops Patrolling Opium Poppy Fields in Afghanistan

  Public Intelligence - Lisää aiheesta

  IV. NATO. Kuinka moni NATO:n kannattaja on lukenut sen viidennen artiklan?

  [W]ill assist the Party or Parties so attacked by taking forthwith, individually and in concert with the other Parties, such action as it DEEMS necessary

  V. SCO eli Shanghai Cooperation Organisation. Taloudellinen, sotilaallinen ja poliittinen liittouma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Minun piti kirjoittaa 2012 lähinnä taloudesta pisempi raportti. Aluksi siitä oli tulossa 15+ sivua. Sitten 30+ sivua. Sitten 50+ sivua jolloin luovutin."

   -Mietinkin miten "rapsan kirjoituksesi" kestää niin kauan.

   ---

   "III. Relativismi. Osalla suomalaisista on mielenkiintoinen eettinen ja moraalinen relativismi. Kun Venäjä valtasi Krimin niemimaan, on Venäjä hirmuinen gangsterivaltio. Siihen verrattuna USA:n hyökkäys Irakiin koska Saddamilla oli joukkotuhoaseita ei ilmeisesti olekaan niin paha."

   -Saddam nousi valtaan punaisilla 1960- ja 1970-luvuilla, jolloin hän oli mukana arabisosialistisessa ba'ath-puolueessa. 1970-luvun alussa hän kansallisti ulkomaisia öljy-yrityksiä, joiden joukossa ilmeisesti Bushin suvun omistamia.

   -En tiedä miksi USA:n piti valehdella joukkotuhoaseista. Miksei jenkit vaan sanoneet, että nyt hoidellaan yksi sosialistidiktaattori pois vallasta, palautetaan demokratia & kapitalismi, ja sillä sipuli?

   -Saddam piti esikuvanaan mm. Stalinia. Mielestäni hyvä kun kuoli. Mikään vaaleilla demokraattisesti valittu läntinen valtiomies hän EI OLLUT.

   ---

   Depleted Uranium: Dead Babies in Iraq and Afghanistan Are No Joke

   -Köyhdytetty uraani on vakiokamaa jenkkien A-10 maahyökkäyslentokoneessa. Käsittääkseni uraanin saastuttamat alueet ovat hyvin marginaalisia ja rajattuja. Ei siis ole iso ongelma. Vasemmistolainen media vain paisuttelee tätä, koska haluaa kieltää USA:lta verrattain tehokkaan ilma-aseen.

   ---

   "V. SCO eli Shanghai Cooperation Organisation. Taloudellinen, sotilaallinen ja poliittinen liittouma."

   -Tämä "Aasian Nato" on kieltämättä mielenkiintoinen. Toisaalta Aasiassa on muitakin Naton/EU:n tapaisia järjestöjä, kuten SAARC. Eivät ole ilmeisesti yhtä pitkällä yhteistyössä/integraatiossa kuin Nato tai EU?

   ---

   "Miksi USA on vieläkin Afganistanissa on ilmeistä:"

   -Blogasin itsekin siitä mielenkiintoisesta tosiasiasta, että taliban kielsi unikon viljelyn n. kaksi vuotta ennen USA:n hyökkäystä.

   -Toisaalta ehkä järkevämpi selitys on siinä, että USA haluaa kieltää talibanilta pääsyn tulonlähteen eli unikkokasvien luo. Ilmeisesti Afghanistanissa taliban-liike ja unikkomafia menee osittain päällekkäin, eli terroristit (taleban) kohtaavat rikolliset (unikkomafia).

   -Toisaalta Afghanistan on nimenomaan tunnettu unikon kasvatuksestaan, esim. James Bond -leffa "Living Daylights". Mihin tahansa Afghanistanissa meneekin, niin törmännee unikoihin? Jos siis USA:n joukkoja on kuvattu Afghanistanissa, niin he todennäköisesti ovat jonkin unikkoviljelmän läheisyydessä.

   -Tai sitten CIA halusi vain laajentaa huumebisnestään Afghanistaniin? *foliohattuilua(ko)*

   Poista
 2. VI. Venäjä ja Kiina ovat läheisiä liittolaisia. Suomessa tuntuu olevan yleinen käsitys, että uusi venäläinen (ja kiinalainen) sotilaskalusto ei ole kovin hääppöistä. Iranilla on ollut jo useamman vuoden ajan venäläisiä ohjuksia omalla rannikolla. Kysymys: Mikä on hillinnyt USA:n hyökkäysintoa Iraniin jo useamman vuoden ajan? Vastaus: USA ei halua menettää Persianlahden laivastoa ensimmäisen 30 minuutin aikana.

  P-800 Yakhont "Ship Killer"

  Novorossiysk-Class Submarine "Red October" "Maritime Black Hole"

  Heavy ICBM

  Bulava ICBM

  US Airforce Falling Behind Russia And China In Technology

  Su-35 & Su-37 Extreme Maneuverability Show

  Fifth Generation Fighter T-50 PAK FA

  The Truth About the Useless F-35 & F-22

  Blue Team: F-35, F-22 & F/A-18E/F
  Red Team: SU-27SM, SU-30 & SU-35

  Red Force dominated the exercise [...] "It was like clubbing baby seals" [...] "Hundreds of Blue Force aircraft were lost in the first twenty minutes."

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On totta, että Venäjän ja Kiinan sotilasponnistukset ovat lisääntyneet samalla kun länsi kituuttaa taloudellisesti.

   Toisaalta länsi- ja itäblokki on ollut jotakuinkin tasoissa aina sotilaallisesti.

   En sano noiden hävittäjätyyppien vertailuun mitään. Simulaattorissa voidaan saada aikaiseksi tuloksia, jotka eivät toistu reaalimaailmassa.

   ---

   Iraniin hyökkääminen on hieman eri juttu kuin Irakiin. Iranissa USA saisi vastaansa määrällisesti ja laadullisesti parempaa ainesta kuin korruptoituneessa paskavaltio Irakissa.

   ---

   SUMMA SUMMARUM

   Sodassa ratkaisee lähtökohtaisesti se, kenellä on eniten joukkoja.

   Poista
 3. VII. Ukraina. Kolme asiaa:

  i) Yksinvaltias, kuningas US Petro-Dollar on kuolemassa.

  ii) Öljy. Maailman suurin öljy-yhtiö on venäläinen Rosneft. Rosneft osti TNK-BP:n (BP = British Petroleum) ja Morgan Stanley:n (US Bank) International Oil Merchanting Business:in.

  iii) Kaasu. Maailman suurin kaasuyhtiö on venäläinen Gazprom.

  Lisäksi Lännen liuskekivikaasu ja -öljy (Shale Oil & Shale Gas) paljastuvat kohta siksi mitä ne oikeasti ovat: Pyramidihuijaus ja ympäristörikos. Ne pilaavat maaperän ja pohjaveden totaalisesti. Venäjä ei ole lähtenyt tähän spedeilyyn mukaan.

  Nobelin Rauhan Presidentti sai haluamansa Libyan sodan ja rauhaa edistääkseen Länsi varasti Libyan kullan - 144 tonnia. (Älkää kysykö missä Suomen kulta on! Ei ainakaan Suomessa!) Viime vuonna Länsi antoi Kyprokselle Bail-In käskyn. Miksi? Kypros on Venääjän pankkien ja keskuspankin pääasiallinen ikkuna (Window) Eurooppaan, ja Kyproksella on myös Gazprombank. Mutta Kypros ei halunnut suututtaa Putinia joten Gazpromin pankkia ei ryöstetty Bail-In:illä.

  Seuraavaksi Nobelin Rauhan Presidentti ei saanutkaan haluamaansa Syyrian sotaa ja oli kovin pettynyt. Lohdutuspalkintona hän sai jatkaa naisten ja lasten pommitamista Drone-iskuilla Pakistanissa. [Tämä on kovin sekavaa minulle. Miten se rauha määriteltiinkään? Oliko se rauhaa sodan kautta?] Iranilla on jättimäiset öljy- ja kaasuvarannot. Venäjä, Iran ja Syyria haluavat vetää putket Iranin, Pohjois-Irakin ja Syyrian kautta Euroopan markkinoille.

  Vähän lisää taustoista:

  Egyptian Revolution: What You're Not Being Told

  The Road To World War 3

  Kun Syrian ja Iranin sota ei onnistunutkaan ja ote Egyptistäkin on heikkenemässä, niin seuraava siirto Länneltä oli enää hidastaa Venäjää: Ukraina ja sen kaasuputket. Ja kyse on todellakin enää hidastamisesta. Venäjällä on jo North-Stream (putki Suomenlahden kautta Saksaan) valmiina ja EU:lta tuli jo preliminäärinen lupa South-Stream:ille. Lisäksi Länsi menetti jo vipuvartensa Ukrainassa eli Krimin niemimaan Venäjää vastaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "i) Yksinvaltias, kuningas US Petro-Dollar on kuolemassa."

   -Hyvin hitaasti. Trendi on toki laskemaan päin, mutta muuten dollarin osuus maailman reservivaluutoista on vuoden 1997 tasoa.

   -Olet kaiketi kuunnellut Gerald Gelentea. Äijä (Gerald) yrittää hiissata kullan hintaa ylöspäin puheillaan. Gelentehan tunnetaan siitä, että hänellä on paljon kultaa.

   -En usko, että dollarilla on mitään hätää.

   ---

   "ii) Öljy. Maailman suurin öljy-yhtiö on venäläinen Rosneft. Rosneft osti TNK-BP:n (BP = British Petroleum) ja Morgan Stanley:n (US Bank) International Oil Merchanting Business:in."

   -Lännen ja idän öljysotaa on käyty Neuvostoliiton kaatumisesta asti. Hurjimpien huhujen mukaan Mihail Hodorkovsky yritti myydä Jukos-öljy-yhtiön länteen. Maksoi siitä sitten vapaudellaan.

   En sitten tiedä onko touhu (siis öljysota) niin raakaa ja julmaa kuin tv-sarja Dallasissa konsanaan?

   ---

   "iii) Kaasu. Maailman suurin kaasuyhtiö on venäläinen Gazprom."

   Entä sitten?

   "Lisäksi Lännen liuskekivikaasu ja -öljy (Shale Oil & Shale Gas) paljastuvat kohta siksi mitä ne oikeasti ovat: Pyramidihuijaus ja ympäristörikos. Ne pilaavat maaperän ja pohjaveden totaalisesti. Venäjä ei ole lähtenyt tähän spedeilyyn mukaan."

   -Millä tavalla ne ovat "pyramidihuijaus" ja "ympäristörikos"?

   Ööö...mielestäni loppuosa tekstistäsi menettää pointtinsa. Paljon asioita sekaisin ja kaikki viittaa jonkinlaiseen "salaliittoteoriaan". Olitko jossain hoidossa sen aikana kun et ollut aktiivinen blogosfäärissä?

   Poista
  2. Miltton Friidman toivottaa LS:n tervetulleeksi epäilemällä, että LS on ollut mielisairairaalassa hoidossa ...

   Poista
  3. Mielestäni jotkin LS:n väittämistä eivät peilaa todellisuutta.

   Poista
 4. Jaska Brownin hyvä historiikki Krimin niemimaasta ja miksi Venäjä näkee sen vähän samalla tavalla kuin Porkkalan luovutus oli Suomelle. Tosin "luovutusprosessi" on... noh... tehty venäläiseen tyyliin.

  Lisäksi Lännellä on yhä suurempi ongelma informaatiosodan kanssa. Luurankoja on yhä vaikeampi pitää kaapissa. Ei ole kovin hyvää PR:ää Lännelle jos esimerkiksi paljastuu, että

  i) Syyriassa kemiallisia aseita käyttivätkin kapinalliset eivätkä Assadin joukot ja että ne olivat brittien valmistamia, sekä saudien jakelemia kapinallisille. Tai että osa kapinallisista on kannibaaleja.

  ii) Ukrainan Rent-A-Mob:in rahoitus tuli Lännestä. Tai että merkittävä osa Rent-A-Mob:ista oli palkattu Moldovasta, noin 15-30€ per päivä per turpa. Mutta hei, sentään verovapaasti!

  iii) Mielenosoittajia ja poliiseja ampuvat sniperit ovat uuden hallituksen leivissä. Langley Boyz. Tai uusi hallitus on heidän leivissään. Whatever floats your boat. Vinkki.

  Roosh V - Washington Post Caught Plagiarizing US Government Propaganda On Ukraine Conflict

  Tästä kuvasta tuli minulle mieleen, että on hyvä että Suomessa ei ole merkittäviä energiavarantoja eikä kaasuputkia koska muuten mekin saisimme kokea USA:n tuoman demokratian ja vapauden.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "i) Syyriassa kemiallisia aseita käyttivätkin kapinalliset eivätkä Assadin joukot ja että ne olivat brittien valmistamia, sekä saudien jakelemia kapinallisille. Tai että osa kapinallisista on kannibaaleja.
   "

   -Syyrialla on vihollisia arabimaissa(kin). Tilanne on vähintäänkin monenkirjava ja kompleksi.

   ---

   "ii) Ukrainan Rent-A-Mob:in rahoitus tuli Lännestä. Tai että merkittävä osa Rent-A-Mob:ista oli palkattu Moldovasta, noin 15-30€ per päivä per turpa. Mutta hei, sentään verovapaasti!"

   -Ei Venäjäkään ole ollut mikään puhdas pulmunen. Mietitään vaikka Viktor Juhtshenkon myrkytystä ja Julia Timosenkon vangitsemista. Molemmissa Venäjällä näppinsä pelissä.

   Poista
 5. VIII. USA. Kuningas Petro-Dollari on kuolemassa ja Petro-Yuan nousee tilalle. Ja Petro-Dollari on ainoa mikä pitää USA:an taloutta pystyssä.

  Real Unemployment

  Real Price Inflation

  "Virallinen" tyttömyysaste on noin 6%
  Todellinen työttömyysaste on noin 23%
  "Virallinen" hintainflaatio on noin 2%
  Todellinen hintainflaatio on noin 9%

  Miten esim. hintainflaatio on laskettu kerrotaan täällä.

  28 Signs That The US Middle Class Is Heading Toward Extinction

  Marc Faber kertoi tämän jo 2009: Is The US Becoming A Banana Republic?

  Kysymys: Mikä on Reverse REPO ilman kollateraalia? Vastaus: Hidden QE! Todellinen QE:n määrä ei ole 85 miljardia kuussa vaan 150+ miljardia kuussa. Koska Fed:in Off-Shore operaatiot ovat salamyhkäisiä ja niitä ei tarvitse merkitä (julkiseen) Balance Sheet:iin.

  USA:lla on kolmannen maailman finanssit, kolmannen maailman korruptio, kolmannen maailman pankkien integriteetti, kolmannen maailman häviävä teollisuus, kolmannen maailman presidentti. Enää puuttuu kipeästi kolmannen maailman valuutta. Mutta ei hätää -- he saavat sen pian kun Petro-Dollari kuolee.

  Lisäksi Deutsche Bank:ista on tulossa todella iso isku Länteen. Ensin Interpoli oli sen kimpussa. Ja nyt itse BaFin on sen kimpussa. BaFin:illa on lupa seurata rikollisia jälkiä Britanniaan, USA:an, Ranskaan ja muualle. Ja se näkyy jo nyt: Yli kaksikymmentä pankkiiria on tehnyt itsemurhan vuoden alusta. Eräskin oli ampunut naulapyssyllä itseään viisi kertaa päähän ja kolme kertaa keskivartaloon.

  Does The Trail Of Dead Bankers Lead Somewhere?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "VIII. USA. Kuningas Petro-Dollari on kuolemassa ja Petro-Yuan nousee tilalle. Ja Petro-Dollari on ainoa mikä pitää USA:an taloutta pystyssä."

   -Dollarin osuus reservivaluutoista on laskemaan päin ja vuoden 1997 tasolla. Kiinan juanin osuus taas on marginaalinen. Väitteesi on vähintäänkin kyseenalainen.

   ---

   ""Virallinen" tyttömyysaste on noin 6%
   Todellinen työttömyysaste on noin 23%"

   Ebolakani laskeskeli noita aikanaan Suomessa. Mielestäni virheellisesti laskettu. Induktio on puutteellinen; en pysty ymmärtämään mistä luvut tulevat.

   ---

   "USA:lla on kolmannen maailman finanssit, kolmannen maailman korruptio, kolmannen maailman pankkien integriteetti, kolmannen maailman häviävä teollisuus, kolmannen maailman presidentti. Enää puuttuu kipeästi kolmannen maailman valuutta. Mutta ei hätää -- he saavat sen pian kun Petro-Dollari kuolee."

   -Jenkeillähän on ollut jatkuva QE käynnissä. Toisaalta dollarin ulkoisen arvon heikentäminen QE-inflatoimisella on vahvistanut USA:n vientiä. Ei jotain pahaa ilman jotain hyvää.

   ---

   "Lisäksi Deutsche Bank:ista on tulossa todella iso isku Länteen. Ensin Interpoli oli sen kimpussa. Ja nyt itse BaFin on sen kimpussa. BaFin:illa on lupa seurata rikollisia jälkiä Britanniaan, USA:an, Ranskaan ja muualle. Ja se näkyy jo nyt: Yli kaksikymmentä pankkiiria on tehnyt itsemurhan vuoden alusta. Eräskin oli ampunut naulapyssyllä itseään viisi kertaa päähän ja kolme kertaa keskivartaloon.

   Does The Trail Of Dead Bankers Lead Somewhere?"

   -Mikä on teoriasi tästä sopasta?

   Poista
 6. @ LS

  Tervetuloa takaisin blogosfääriin, LS! Kommentoin kohta kirjoituksiasi.
  Pitäisiköhän paluustasi tehdä ihan oma blogaus. Niin iso juttu se on anonyymeissä suomilibertaareissa.

  VastaaPoista
 7. @MF,

  Tervetuloa takaisin blogosfääriin, LS! Kommentoin kohta kirjoituksiasi.

  Kiitos. Kommenttini oli pitkään harkittu. Se näyttää öykkärimäiseltä, tiedän. Kuvittele, että olet kirjoittanut 300 sivun kirjan taloudesta sekä geo-politiikasta ja joudut tiivistämään sen yhteen sivuun. Jos 2012 näytti että tarvitsen 50+ sivua, nyt tarvitsen 300+ sivua. Yritän palata huomenna asiaan. Nyt etanoli näyttää ottavan ylivallan.

  VastaaPoista