keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

Mahtaisiko ongelman juuri olla hmmm... vasemmistolaisuudessa?

Jokin aika sitten Hesarissa oli artikkeli Glasgown Easterhousen "ongelmalähiöstä". Jutussa haastatellun henkilön mukaan elämä siellä on yhtä kamppailua.

Kuitenkin samassa artikkelissa todetaan, että Skotlanti - jossa Glasgow sijaitsee - on muuta Britanniaa vasemmistolaisempi. Mutta vasemmistolaisen politiikan vaikutuksia ei juuri ruodita tai kritisoida artikkelissa.

Ihan samanlainen artikkeli Hesarissa oli Syyrian tuloeroista. Mutta siinäkin ongelman juureen ei jostain syystä porauduttu. Siis Assadin suvun johtamaan arabisosialistiseen hallintomalliin.

Miten Hesarin toimittajat voivat olla niin sokeita? He kyllä kertovat ongelmista tarkkaan, mutta jättävät derivoimatta ongelman juureen.

3 kommenttia:

 1. Yleisinhimillistä - tiedätkö yhtäkään sanomalehteä, joka suhtautuisi kriittisesti sitä aatesuuntaa kohtaan, jonka puolesta se tekee aktiivisesti propagandaa? Juuri kuten esimerkkisi HS, joka on nykyään vihervasemmiston epävirallinen äänenkannattaja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin. Eikä HS tätä oikeastaan peittele; valtavirrasta ja konservatiivisuudesta poikkeavien juttujen julkaiseminen mainitaan ihan lehden virallisessa linjassa.

   Mitä tulee Easterhousen betoni-suurlähiöön, niin se on malliesimerkki ns. "yhteiskuntasuunnittelun" epäonnistumisesta. Käytännössä Easterhousessa ei ole juuri työpaikkoja eikä palveluita. Lähiö ilmeisesti rakennettiin julkisen sektorin tilaamana asuttamaan maalta kaupunkiin muuttavia skotlantilaisia.

   Kyseessä on siis vain iso lähiö, jossa ihmiset asuvat, mutta jossa valtaosa ei käy töissä.

   Poista
  2. Heh, ihan kuin tämä lähiö täällä Turuus, täällä vain on masentavampia kerrostaloja (jos tuolla lehtikuvalla nyt oli mitään tekemistä todellisuuden kanssa, HS:sta kun ei koskaan tiedä...)

   Poista