maanantai 17. maaliskuuta 2014

Hyvä, Tarja Cronberg!

HS.fi: Iranin kovan linjan komentaja pilkkaa Cronbergia

Lainaus:

Iranin asevoimien komentaja Hassan Firuzabadi pilkkaa euroedustaja Tarja Cronbergia (vihr) myöntämällä tälle satiirisen Märkää ruutia -nimisen "palkinnon". Cronberg on europarlamentin Iran-delegaation puheenjohtaja.

Firuzabadi, kovan linjan kannattaja ja Iranin asevoimien toiseksi mahtavin mies suurajatolla Ali Khamenein jälkeen, ilmoitti myöntäneensä palkinnon Cronbergin "vihamielisen käytöksen" vuoksi.

Tämä viitannee siihen, että Cronberg on tavannut iranilaisia demokratia-aktivisteja ja toiminut ydinaseriisunnan puolesta. Iranin kovan linjan kannattajat eivät suvaitse rajoituksia kiisteltyyn ydinohjelmaansa.

Enpä olisi ikinä uskonut, että tällainen päivä koittaisi. Länsimainen vihreä on ottanut kantaa jonkun muun kuin kapitalistisen länsimaan ydinasevarusteluun.

Yleensähän viherhipit roikkuvat esim. Britannian ydinasetukikohtien porteissa vastustaen "pahan kapitalistisen lännen" ydinaseita, mutta eivät tee mitään sen eteen, että sellaiset paskavaltiot kuin vaikkapa Iran tai Pohjois-Korea luopuisivat ydinaseistaan.

Mistähän nyt tuulee?

2 kommenttia:

  1. Kantaaottamisesta on vielä matkaa siihen, että viherhipit roikkuvat Pjongjangin tai Teheranin tukikohtien porteissa kiinni. Venäjällä muutamat yrittivät fyysistä vastustamista heikoin tuloksin.

    VastaaPoista