keskiviikko 19. maaliskuuta 2014

Hyvä Saksa! Teitte täysin velattoman budjetin!

YLE: Schäuble teki Saksassa velattoman budjetin

Lainaus:

Saksan valtiovarainministeri Wolfgang Schäuble on vahvistanut, ettei maa ota enää ensi vuonna lainkaan uutta velkaa. Saksan talous vetää nyt niin hyvin, että uuden hallituksen miljardi-investoinnitkin pystytään rahoittamaan valtion saamilla verotuotoilla.

Niin sitä pitää! Näkisipä tällaista Suomessakin! Ei ihme, että Saksa on yksi Euroopan kovimmista kasvualueista Iso-Britannian ohella.

Sen sijaan Suomi arvioi ottavansa tänä vuonna (2014) uutta velkaa n. 7,5 miljardia euroa (linkki). Todennäköisesti velkaa kuitenkin otetaan enemmän, koska esim. 2013 esitettiin lisäbudjetti elokuussa, koska velkaa täytyi ottaa lisää kesken vuoden. Lähtökohtaisesti Suomen vuotuinen velanotto on ollut 10 miljardin luokkaa.

No, Saksan valtiovarainministeri Wolfgang Schäuble onkin kristillisdemokraatti, eikä sosiaalidemokraatti. Niillä on vissi ero, vaikka Urpilainen kantaakin kaulassa ristiään mukamas merkiksi kristinuskostaan. Ei sosiaalidemokratiassa kuitenkaan ole yhtään mitään kristillistä. Sosiaalidemokratia on 1970-luvulla nuoruutensa eläneiden setien ja tätien keino kupata julkinen ja yksityinen työnantaja puhtaaksi.

SUMMA SUMMARUM

Kristillisdemokraatit tajuavat, että velka on pahasta. Sosiaalidemokraateille ei ole juuri paskan väliä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti