lauantai 1. maaliskuuta 2014

Hollanden vasemmistokuuri nakertaa Ranskan taloutta - osa 2

Hollande näkee Ranskan talousennusteen

Sarjassa aiemmin julkaistua:

Katso miten Hollande aloittaa Ranskassa

Hollande ajaa Ranskaa vasemmistolaiseen suuntaan

Rikkaat ja hyvin ansaitsevat pakenevat sosialistisesta Ranskasta

Espanjan jälkeen vuorossa Italia, sitten Ranska

Firmojen joukkopako sosialistisoituvasta Ranskasta alkamassa?

"Hollanden kuuri" alkaa purra


Sitten asiaan...

Eli Hollandehan valittiin toukokuussa 2012 Ranskan presidentiksi. Heti alussa hän lupasi korjata Ranskan talouden vuoteen 2017 mennessä. Itse ounastelin muiden suomilibertaarien kanssa jo tuolloin, että vituiksi tulee menemään.

Ensimmäiset merkit Hollanden linjan huonoudesta oli se, että hyvin ansaitsevat ranskalaiset alkoivat muuttaa pois maasta, mm. Asterix-elokuvissa Obelixia näytellyt Gerard Depardieu. Oliko niin, että Hollanden sosialistinen Ranska nosti rikkaiden, kuten Depardieun veroprosentin jonnekin 75 % tietämiin, jolloin Depardieu haki Venäjän kansalaisuutta. Samoin alkoi osaajien muuttoaalto Pariisista Lontooseen.

Hollande ja sosialistit siis haluavat rangaista Ranskan varakkaita. Hollande itse on sanonut, "ettei pidä rikkaista", ja että "finanssiteollisuus on vihollinen".

Käytännössä Ranskan linjaa on leimannut vasemmistolainen "enemmän rahaa, vähemmän työtä linja". Mm. 2000-luvun alussa Ranska siirtyi 39 tunnin työviikosta 35 tunnin työviikkoon ILMAN että palkkakustannuksia laskettiin senttiäkään. Kaikki vähänkään taloudellisesti valveutuneimmat lukijat tietävät, että kyseessä oli liian iso kädenojennus työntekijöille.

Lontoossa saman työntekijän palkkaaminen maksaa 100 000 puntaa vuodessa, kun Ranskassa se maksaa 170 000 puntaa johtuen työn sivukuluista, heikosta tuottavuudesta, säädöksistä ym. Ei turhaan sanota, että Iso-Britannia on tällä hetkellä yksi vanhojen EU-talouksien valopilkuista.

Viimeisin uutinen Ranskan talouden tilasta on se, että työttömyys on kasvanut ennätyslukemiin. Ihan Espanjan viiteen miljoonaan (5 000 000) työttömään asti ei päästä, mutta kolme miljoonaa (3 000 000) ranskalaista työtöntä on "ihan kivasti" kuitenkin. Vielä kaksi kuukautta sitten Hollande väitti pysäyttäneensä työttömyyden kasvun Ranskassa.

Hollande väitti myös vuoden 2012 syksyllä, että "kahden vuoden päästä Ranskan talous alkaa nousta". Kuitenkin samaan syssyyn Hollande ilmoitti, että Ranskan talouden kasvuennustetta joudutaan laskemaan 1,2 prosentista 0,8 prosenttiin, eli melkein nollakasvuun. Inflaatiokorjattunahan tuo on jo negatiivista kasvua, eli inflaatio syö kaiken kasvun.

Käytännössä Hollanden väittämät ovat siis osoittautuneet vääriksi lähes kautta linjan. Mitä todennäköisimmin myös se, että 2017 mennessä hän on korjannut Ranskan talouden. Kohta on mennyt kaksi vuotta, kolme vuotta jäljellä, eikä mikään merkki osoita, että Ranskan talous olisi kohenemaan päin - päinvastoin.

SUMMA SUMMARUM

Onko taas Hollanden jälkeen oikeistopresidentin aika? Hollande on määrätietoisesti kasvattanut Ranskan julkisia menoja palkkaamalla lisää virkamiehiä, myöntämällä lisää sosiaaliavustuksia, alentamalla eläkeikää ja esittelemällä hintakontrolleja mm. bensiiniin.

Ensimmäiset merkit Hollanden linjan toimimattomuudesta nähtiin, kun osaajat ja firmat lähtivät Ranskasta 2012 syksyllä - eivät kaikki, mutta verrattain suuri osuus. Sittemmin Ranskan työttömyys on pompsahtanut ennätyslukemiin.

Onko tämä kaikki sen myyttisen "pahan kapitalismin" syytä, vai olisiko kenties Hollanden, sosialistien, vasemmiston ja heitä äänestäneiden ranskalaisten syytä katsoa jumalauta peiliin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti