keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Demarit ovat de facto kommunisteja. Osa 2.

Aiemmin sarjassa julkaistua:

Let's cut the crap: Demarit ovat de facto kommunisteja
Sosiaalidemokratian paradoksi radikaaleihin liittyen

---

Kuten olen tuonut aiemmissa osissa esille, demarit ovat aina pyrkineet irtisanoutumaan sosialismista/kommunismista/bolsevismista - sikäli kuin noilla termeillä nyt eroa on.

Demarismihan tarkoittaa sosiaalidemokratiaa. Sosiaalidemokratia on jakautunut kahteen suuntaukseen.

1 - Demokraattiseen sosialismiin, jossa sosialismiin pyritään demokratian keinoin, ja kun siihen päästään, pyritään demokratia säilyttämään.
2 - Nykyisenkaltaiseen demarismiin, jossa kapitalismia käytetään lypsylehmänä sosiaalidemokratian kulujen kattamiseen.

Tällä kertaa ajattelin puhua ns. "Me vaadimme" -julistuksesta. Kyseessä on siis Suomen sosiaalidemokraattisen puolueen tekemä julistus, jolla vaadittiin 1917 hallitukselta 8 tunnin työpäivää ja torpparien vapauttamista isännistään.

Tietenkään demarit eivät ole kommunisteja. Aivan sattumalta "Me vaadimme" -julistuksen päälaatijoina vain sattuivat olemaan sellaiset nimet kuin Otto Wille Kuusinen ja Edvard Gylling.

Niille, jotka eivät tiedä, Otto Wille Kuusinen oli Stalinin nimittämän Suomen sotien aikaisen Terijoen nukkehallituksen pääministeri. Edvard Gylling taas pakeni kansalaissodan jälkeen Neuvostoliittoon, toimi kansankomissaarina ja tuli tapetuksi Stalinin vainoissa vuonna 1938.

Käytännössä sekä O. W. Kuusinen että Gylling olivat kommunisteja, ja/tai stalinisteja.

Niille, joille moraalilla ei ole mitään merkitystä, tällä kaikella ei tietysti ole mitään väliä. Mutta miksi Suomen sosiaalidemokraattisen puolueen keskeisimmät henkilöt yksi toisensa jälkeen paljastuvat kommunisteiksi, vaikka he nimenomaan painottavat puolueen eroa kommunismiin/sosialismiin?

4 kommenttia:

  1. Myös minarkistit ovat de facto-kommunisteja.

    VastaaPoista
  2. Mitä mieltä muuten olet mr. Friedmanin pojan David Friedmanin "kovaoikestolaisemmasta" linjasta mitä isällään?

    VastaaPoista
  3. En ole tutustunut Davidin aivoituksiin, mutta uskoisin kuitenkin, ettei ihminen voi koskaan olla "liian oikeistolainen".

    VastaaPoista