lauantai 17. marraskuuta 2012

Demarit ovat politiikan hölmöjä


Olen kirjoittanut tästä aiheesta aikaisemminkin. Eurooppalaiset sosiaalidemokraatit ovat hölmöjä. Käytännössä demareiden halu tasapäistää Euroopan maiden väliset työläisten palkat ja pitää yllä nykyisen suuruista julkista sektoria johtaa suuriin talousongelmiin. Erityisesti, kun EU:n kilpailijamaissa näin ei tehdä.

Työpaikkojen, talouskasvun ja varallisuuden valuessa kohti Euroopan ulkopuolisia kasvavia talouksia demareita radikaalimmat mielipiteet valtaavat alaa poliittisessa keskustelussa ja sitten itse politiikassa.

PerSujen jytky oli tästä esimakua Suomessa. Samoin äärivasemmiston (Syriza) ja äärinationalistien (Kultainen aamunkoitto) nousu Kreikan parlamenttiin. Vastaavaa vasemmistolaista ja nationalistista liikehdintää on havaittavissa jokaisessa Euroopan maassa - joko mietona tai ääri-ilmiöinä.

Sosiaalidemokratian voidaan katsoa olevan pyrkimistä sosialismiin demokratian kautta. Ironisella tavalla tämä näyttääkin onnistuvan - kun demarien politiikalta putoaa jossain kohtaa pohja, tilalle tulevat äärivasemmistolaiset ja äärikansalliset ainekset, joista kummatkin ovat yleensä sosialistisia politiikaltaan.

Se, miksi demarit ovat politiikan hölmöjä, johtuu tapahtumista, jotka yleensä seuraavat äärivasemmiston tai äärikansallisten valtaannousua. Sekä natsi-Saksassa että Neuvostoliitossa demarit kiellettiin puolueena. Samoin Mussolinin Italiassa ja Dolfussin "austrofasistisessa" Itävallassa 1930-luvulla. Jos samanlainen toisinto tullaan näkemään nyky-Euroopassa, niin jokainen voi miettiä miten kauan menee, ennenkuin demarit kielletään puolueena. Käytännössä demarit petaavat polkua diktatuuriin.

5 kommenttia:

 1. Totisesti. Kaikki äärimmäinen tulee lisääntymään, suuntaan jos toiseenkin. Tuo Kultainen Koitto on jo ällistyttävää. Ojasta allikkoon. Kreikka parka.
  Ps. On iroonista & tavallaan niin sopivaa, että maa josta länkkäri-sivilisaation katsotaan hyvin pitkälti olevan peräisin, on myös ensimmäisenä tulessa. Mistä kaikki alkoi, sinne kaikki päättyy.

  VastaaPoista
 2. Jos ja kun Suomi siirtyy sosialismiin mikä taho täällä kaappaa vallan ja millaisin vaihein tämä siirtyminen tapahtuu?

  VastaaPoista
 3. Kiitos kommenteista, iese_83, somalianhistoria!

  @ somalianhistoria

  Uskon, että Euroopassa tullaan näkemään 2020-luvulla ajanjakso, joka muistuttaa Weimarin Saksaa 1920-luvulla. Toisinsanoen äärivasemmistolaiset eli kommunistit ja äärinationalistit tulevat olemaan napit vastakkain.

  Erityisesti Kreikan esimerkki on näyttänyt, että tällainen tilanne on mahdollinen. Uskon, että Kreikan tilanne tulee eskaloitumaan, ja samanlainen kommarit vs. natsit asetelma tullaan näkemään kaikissa PIIGS-maissa.

  Kommarit todennäköisesti hakevat anti-nationalisteina ja epäisänmaallisina tukea ja apua EU:sta. Jos Barroso, joka on entinen äärivasemmistolainen (maolainen) itsekin, on vielä silloin EU:n johdossa, antaa hän todennäköisesti EU:n poliittista ja sotilaallista apua kriisimaiden äärivasemmistoille.

  Lopulta tilanne laukeaa siihen, että jokaisessa EU-maassa on EU-myönteinen vasemmistopuolue vallassa, ja valta keskittyy Brysseliin. "Uusi Rooma" tai "Uusi Neuvostoliitto" syntyy - mutta vain rajoitetuksi ajaksi.

  ---

  @ iese_83

  Ps. On iroonista & tavallaan niin sopivaa, että maa josta länkkäri-sivilisaation katsotaan hyvin pitkälti olevan peräisin, on myös ensimmäisenä tulessa. Mistä kaikki alkoi, sinne kaikki päättyy.

  Länkkärisivilisaatioon kuuluu myös kristinusko, kristillinen perinnne ja kulttuurikristillisyys. Kreikka ei ollut kristinuskon kehto.

  VastaaPoista
 4. Kaikki äärimmäinen tulee lisääntymään, suuntaan jos toiseenkin.

  Hyvä havainto. Myös tavallaan talousoikeiston esiintulo Amerikassa libertaarien ja Teekutsu-liikkeen muodossa, ja Suomessa Edistys-puolueen muodossa kuuluu tähän sarjaan.

  VastaaPoista
 5. Olet useampaankin otteseen, suositellut sitä ihan oikeaa "Milttonia" ja minähän tsiigasin muutamia Youtuub filmejä hänestä. Kieltämättä kiehtovia asioita opin jo niistäkin vähistä, fiksu jamppahan se. Tykästyin heti ideaan, kuristaa Valtion raha-hanoja, veroja alentamalla ja siitä miten hänkin sanoi, ettei Valtiolla ole mitään oikeutta sanella, että on käytettävä turvakypärää tai vyötä yms. Suotavaa varmaankin olisi tutustuttaa kaikki Poliitikkomme hänen elämäntyöhönsä / perintöönsä.

  VastaaPoista