sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Arkkipiispa Mäkinen voisi osoittaa kunnioitusta esivaltaa kohtaan

Luulisi kirkonmiehen tietävän paremmin. Mitäpä roomalaiskirje sanoo asiasta (Room 13:1-4):

Kuuliaisuus esivaltaa kohtaan

1 Jokaisen on suostuttava esivaltansa alaisuuteen. Eihän ole esivaltaa, joka ei olisi Jumalalta peräisin, häneltä ovat vallankäyttäjät saaneet valtuutensa. 2 Joka vastustaa esivaltaa, nousee siis Jumalan säädöstä vastaan, ja ne, jotka näin tekevät, saavat rangaistuksensa. 3 Ei sen, joka tekee oikein, tarvitse pelätä viranomaisia, vaan sen, joka tekee väärin. Jos siis tahdot elää pelkäämättä esivaltaa, tee oikein! Silloin saat siltä kiitosta.

Ja mitäpä Mäkinen on hölissyt mediassa:
Evankelis-luterilaisen kirkon arkkipiispa Kari Mäkinen on huolissaan suomalaista yhteiskuntaa yhä jyrkemmin jakavasta eliitin hallintokielestä.
- Nykypäivänä monille jäävät hämäriksi vaikkapa talouden EVM ja ERVV sekä hallintokielen Sote eli asiat, joihin yhteisiä rahojamme pannaan, Mäkinen listaa Yle Uutisten haastattelussa.

Voi tietysti olla, että YLE:n vasuritoimittajat ovat muokanneet Mäkisen sanoja enemmän agendaansa vastaavaan muotoon. Kuitenkin arkkipiispan ei tulisi kyseenalaistaa valtaeliittiä edellä mainitulla tavalla, koska se sataa vallankumouksellisen vasemmiston pussiin. Muutenkin Mäkisen jutut YLE:n haastattelussa ovat vähintäänkin yhtä masentavia kuin Suomen virallisella kansanmasentajalla, Juha Siltalalla.

2 kommenttia:

 1. Raamatussa sanotaan myös että älä pidä muita jumalia

  Lainaus videosta "Koko kieltämätön totuus"

  "Kutsutte itseänne kristityiksi tai juutalaisiksi tai väitätte kuuluvanne muuhun uskoon, mutta uskontonne on vain sanahelinää. Mihin oikeasti uskotte, jumala jota oikeasti kumarratte johon todella uskotte on valtio.

  Älä tapa, älä varasta. Paitsi jos teette sen valtion kautta, sitten se on OK, eikö?

  Jos kutsutte sitä veroksi ja sodaksi, sitten se ei olekaan syntiä, vai mitä? Lopultahan se oli vain jumalanne joka sanoi ettei pidä varastaa tai murhata, mutta valtio sanoo että se on OK.

  On melko selvää kumpi mielestänne on tärkeämpi.
  Kirkoista, synagogista ja moskeijoista huolimatta tällä kansakunnalla on vain yksi jumala ja vain yksi jumala ja sitä jumalaa kutsutaan hallitukseksi.

  Jeesus opetti väkivallattomuutta ja käski rakastamaan naapuriasi mutta valtio kehoittaa äänestämään ihmisiä jotka käyttävät hallituksen väkivaltaa tunkeutumalla kaikkien elämiin."

  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Ogv_84lQepA

  Ja tekopyhyyden huippu on valtion ja kirkon symbioosi...

  VastaaPoista